Tudás, amire építhetsz.

Impresszum

Alapítás

A Tudásépítő-team Ágazati Képzőközpont Nonprofit Zrt.-t (Tudásépítő-team) a három legnagyobb hazai építőipari nagyvállalat, a Bayer Construct Zrt., a KÉSZ Holding Zrt., és a Market Építőipari Zrt. hívta közösen életre 2022. januárjában, az Ipar 4.0 stratégia megvalósításának érdekében, és az építőipart egyre jobban terhelő, képzett munkaerő csökkenése okán.

 

Ipar 4.0

 

Az Ipar 4.0 egyik jellemzője, hogy egyre gyorsabban fejlődnek az iparban használt technológiák, eljárások és anyagok. Az egyre növekvő fokú automatizáció miatt átalakulnak a munkakörök és a kompetencia-elvárások, mely igaz az építőiparra is. Csökken a szakképzettség nélkül is ellátható betanított munkahelyek száma, ugyanakkor nő az igény az olyan szakemberek iránt, akik támogatni tudják a hatékonyabb, magasabb hozzáadott értéket előállító termelést és szolgáltatást. Az Ipar 4.0. előtti szakképzés nem a munkaerőpiac keresletén alapult, hanem elsősorban kínálatalapú volt, ami hosszú távon nem szolgálta a versenyképességet.

 

Szakképzés 4.0

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium („ITM”) az IPAR 4.0 program keretein belül kialakította a Szakképzés 4.0 stratégiáját és ezzel megújította a szakképzési és felnőttképzési oktatási rendszert.

A Szakképzés 4.0 legfontosabb eleme, hogy bevezetett egy ösztöndíj és tanulói munkabér programot, így a szakképzést választó fiatalok jelentős bevételhez juthatnak.

Tudásépítő-Team

A Tudásépítő-team célja, a Szakképzés 4.0 stratégia mentén állami támogatással naprakész duális és triális képzést nyújtani az építőipari ágazatban szakképzési centrumok felügyeletével az iskolai és felnőttképzésen keresztül, és ágazati munkaerő utánpótlást biztosítani technikusok és szakmunkások személyében a teljes magyar építőipar számára.

 

Alapítónkról

 

Bayer Construct Zrt.

 

– A minőséget képviseljük. Mindenek felett.

A Bayer cégcsoport alapítása óta olyan komplex és széleskörű építőipari és ingatlanszakmai megoldásokat kínál a hazai piacon, mely egyedülálló módon a teljes ingatlanfejlesztési és építőipari értékláncot lefedi. Munkáik során a legmagasabb szakmai színvonalat képviselik, számos óriásberuházás megvalósításában vett már részt. Épületeiket az élhetőség-használhatóság, modernség és fenntarthatóság legmagasabb szintű követelményeinek rendelik alá.

Referencia projektek: balatonboglári Platán Garden, balatonlellei Napfény resort, gyergyóremetei repülőtér stb.

Weboldal: https://bayerconstruct.hu/

 

KÉSZ Holding Zrt.

 

– A tudásra építünk.

A KÉSZ Csoport Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalatcsoportja. Sikeres nemzetközi terjeszkedése, piaci függetlensége és ágazatformáló szerepe kiemeli a hazai versenytársak köréből.

Széles szolgáltatási portfóliójának és saját erőforrásainak köszönhetően a KÉSZ komplex módon képes választ adni a felmerülő építőipari és gazdasági szolgáltatási igényekre, nemcsak Magyarországon, hanem a nemzetközi piacokon is. A tervezéstől, a kivitelezésen át, az üzemeltetésen keresztül minden olyan kapcsolódó feladatot elvégez, melyre a jelen és a jövő piaci megrendelőjének szüksége van.

 

Referencia projektek: budapesti Kossuth Lajos tér rekonstrukciója, nyíregyházi LEGO gyár, Liszt Ferenc repülőtér felújítása stb.

Forrás: https://www.kesz.hu/

 

Market Építő Zrt.

 

– Építeni szeretünk.

A Market Építő Zrt. 1996-os megalapítása óta mára a hazai építőipari szektor vezető magasépítő vállalata lett. Leányvállalataival együtt, több mint ezer főt foglalkoztat, neve pedig már nemzetközi szinten is egyet jelent a professzionalizmussal, a minőséggel és a megbízhatósággal. Az elmúlt 25 év során több mint 730 létesítmény megvalósítása és több mint hetven szakmai, üzleti és munkáltatói díj fűződik a nevéhez, mellyel egyedülálló az építőipari ágazatban.

Referencia projektek: MOME, Telekom székház, Groupama aréna, stadionok, iskolák stb.

Forrás: https://www.market.hu/

 

Kérdésed van?

Amennyiben szeretnél jelentkezni képzéseink egyikére, vagy bármilyen információra lenne szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot és írj üzenetet.

2024 Copyright © Tudásépítő-Team Ágazati Képzőközpont Nonprofit Zrt.