Tudás, amire építhetsz.

Ács képzés

Mit csinál az ács?

Az ács a legrégibb építőipari szakmák egyike, amelyet a hagyományos technikák mellett a gépesítés, az előregyártás és a digitalizáció jellemez.

 

Fő feladata a tetőszerkezet megfelelő kiépítése, bontása vagy felújítása.
A megvalósítás során állványzatokat épít és zsaluzatokat szerel.

 

A hagyományos technikák mellett napjainkban új, modern lehetőségek segítségével alakítja ki a tetőszerkezetet.

Ács képzés

Szakmaismertető

Szakma neve: Ács
Szakmajegyzék száma: 4 0732 0601
Képzés hossza: 3 év
Jelentkezés előfeltétele: Sikeres ágazati alapvizsga
Hol tanulható: Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakképző Iskola és a Váci SZC Király Endre Technikum és Szakképző Iskolában

Kik vagyunk?

A Tudásépítő-Team az építőipari, gépészeti és elektronikai szakmai oktatásban részt vevő diákok és felnőttek profi szakmai gyakorlati képzéséről gondoskodik. A tanulói munkaszerződéssel rendelkező hallgatók már tanulmányaik során a legmodernebb tanműhelyekben vagy legmenőbb építkezéseken végezhetik gyakorlati képzésüket.

 

Ha megbízol minket gyakorlati képzésed szervezésével, akkor cserébe fizetést, munkaruhát, étkezési hozzájárulást adunk, és a legnagyobb építőipari vállalatoknál tanulhatsz.

 
Alapítói logók

Milyen ágazatba tartozik?

Ez a képzés az építőipari ágazatba tartozik.

Mikor válasszam?

Ajánlott minden fiatal számára, akit vonz a magasság, szereti a mozgalmas életet,  szeret építeni és fával dolgozni. Ajánlott az ügyes mozgás, jó állóképesség, kézügyesség, a megfelelő fizikum és a térlátás.

Milyen tantárgyakból legyek jó?

Ha erősséged a matek és a fizika, az jól fog jönni.

Melyik suliba jelentkezzek?

Az ács képzéshez az általános iskolád 8. osztályában továbbtanuláskor az Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakképző Iskola vagy a Váci SZC Király Endre Technikum és Szakképző Iskolába kell jelentkezned. Az iskola honlapja 2600 Vác, Naszály út 8. Az iskola honlapja 1149 Budapest, Várna utca 21/B.

Milyen felvételi ponthatárok vannak?

Az aktuális felvételi ponthatárokról tájékozódj az iskola honlapján.

Az iskola honlapja

2600 Vác, Naszály út 8.

Az iskola honlapja

1149 Budapest, Várna utca 21/B.

Milyen hosszú a képzés?

A képzés 3 éves. Az első évben, a 9. osztályban ágazati alapismereteket sajátíthatsz el, majd sikeres ágazati alapvizsgát követően kezdődhet a gyakorlati oktatás is.

Mi a feltétele annak, hogy fizetést kapjak?

A választott iskolád 9. osztályban sikeres ágazati alapvizsgát követően tanulói munkaszerződést köthetsz a Tudásépítő-Team Ágazati Képzőközponttal, aki biztosítja gyakorlati képzésedet, és ahol 10. osztálytól kezdődően már havi nettó 100.000 Ft tanulói munkabért, munkaruhát, érkezési hozzájárulást is kaphatsz az oktatás alatt!

 

Hol zajlik a gyakorlati képzés?

Amennyiben 9. osztály év végén szerződést kötöttél a Tudásépítő-Teammel, a gyakorlati képzésedet mi szervezzük, így modern tanműhelyekben és a legnagyobb építkezéseken tanulhatod meg a szakmát Magyarország legnagyobb építőipari cégeinél és szakembereitől.

 

További képzéseink

Nézz körül további képzéseink között is.

 

Jelentkezz!

[Kérlek a betöltött éveid számát add meg.]

[18 év alatti jelentkező esetében kötelezően kitöltendő.*]

[18 év alatti jelentkező esetében kötelezően kitöltendő.*]

[18 év alatti jelentkező esetében kötelezően kitöltendő.*]

Kérdésed van?

Amennyiben szeretnél jelentkezni képzéseink egyikére, vagy bármilyen információra lenne szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot és írj üzenetet.
Sisak

2022 Copyright © Tudásépítő-Team Ágazati Képzőközpont Nonprofit Zrt.