Tudás, amire építhetsz.

Festő, mázoló, tapétázó képzés

Mit csinál a festő, mázoló, tapétázó?

A festő, mázoló, tapétázó feladata a különféle alapfelületek festése, mázolása, díszítése, megóvása a környezet hatásaival szemben.

 

A megfelelő bevonatrendszer kiválasztásához elengedhetetlen a szakszerű felületdiagnosztika, majd a felület előkezelése, előkészítése. Tevékenységét a kézi és gépi festési technológiák alkalmazásával önállóan, a munkavédelmi, környezetvédelmi és biztonsági előírások szerint végzi.

 

Tevékenységével, a festési folyamat alkalmazásán keresztül részt vesz az építőipari technológiai folyamatokban.

Festő, mázoló, tapétázó képzés

Szakmaismertető

Szakma neve: Festő, mázoló, tapétázó
Szakmajegyzék száma: 4 0732 0605
Képzés hossza: 3 év
Jelentkezés előfeltétele: Sikeres ágazati alapvizsga
Hol tanulható: Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakképző Iskola és a Váci SZC Király Endre Technikum és Szakképző Iskolában

Kik vagyunk?

A Tudásépítő-Team az építőipari, gépészeti és elektronikai szakmai oktatásban részt vevő diákok és felnőttek profi szakmai gyakorlati képzéséről gondoskodik. A tanulói munkaszerződéssel rendelkező hallgatók már tanulmányaik során a legmodernebb tanműhelyekben vagy legmenőbb építkezéseken végezhetik gyakorlati képzésüket.

 

Ha megbízol minket gyakorlati képzésed szervezésével, akkor cserébe fizetést, munkaruhát, étkezési hozzájárulást adunk, és a legnagyobb építőipari vállalatoknál tanulhatsz.

 
Alapítói logók

Milyen ágazatba tartozik?

A képzés az építőipari ágazat képzése.

Mikor válasszam?

Ajánlott minden fiatal számára, aki kreatív gondolkodású, jó a kézügyessége és szeret változatos munkakörnyezetben dolgozni.

Milyen tantárgyakból legyek jó?

Ha erősséged a matek és a kémia, az jól fog jönni.

Melyik suliba jelentkezzek?

A festő, mázoló, tapétázó képzéshez az általános iskolád 8. osztályában továbbtanuláskor a Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakképző Iskola vagy a Váci SZC Király Endre Technikum és Szakképző Iskolába kell jelentkezned.

Az iskola honlapja

2600 Vác, Naszály út 8.

Az iskola honlapja

1149 Budapest, Várna utca 21/B.

Milyen felvételi ponthatárok vannak?

Az aktuális felvételi ponthatárokról tájékozódj az iskola honlapján.

Az iskola honlapja

2600 Vác, Naszály út 8.

Az iskola honlapja

1149 Budapest, Várna utca 21/B.

Milyen hosszú a képzés?

A képzés 3 éves. Az első évben, a 9. osztályban ágazati alapismereteket sajátíthatsz el, majd sikeres ágazati alapvizsgát követően kezdődhet a gyakorlati oktatás is.

Mi a feltétele annak, hogy fizetést kapjak?

A választott iskolád 9. osztályban sikeres ágazati alapvizsgát követően tanulói munkaszerződést köthetsz a Tudásépítő-Team Ágazati Képzőközponttal, aki biztosítja gyakorlati képzésedet, és ahol 10. osztálytól kezdődően már havi nettó 100.000 Ft tanulói munkabért, munkaruhát, érkezési hozzájárulást is kaphatsz az oktatás alatt!

Hol zajlik a gyakorlati képzés?

Amennyiben 9. osztály év végén szerződést kötöttél a Tudásépítő-Teammel, a gyakorlati képzésedet mi szervezzük, így modern tanműhelyekben és a legnagyobb építkezéseken tanulhatod meg a szakmát Magyarország legnagyobb építőipari cégeinél és szakembereitől.

További képzéseink

Nézz körül további képzéseink között is.

 

Jelentkezz!

[Kérlek a betöltött éveid számát add meg.]

[18 év alatti jelentkező esetében kötelezően kitöltendő.*]

[18 év alatti jelentkező esetében kötelezően kitöltendő.*]

[18 év alatti jelentkező esetében kötelezően kitöltendő.*]

Kérdésed van?

Amennyiben szeretnél jelentkezni képzéseink egyikére, vagy bármilyen információra lenne szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot és írj üzenetet.
Sisak

2022 Copyright © Tudásépítő-Team Ágazati Képzőközpont Nonprofit Zrt.