Tudás, amire építhetsz.

Épületgépész technikus képzés

Mit csinál az épületgépész technikus ?

Az épületgépész technikus biztosítja egy adott épület kényelmes használatához a megfelelő technológiát és ellátja az épületet különböző gépészeti szerelésével, felújításával és karbantartásával kapcsolatos feladatokat.

A felhasználó számára megfelelő komfortérzetet biztosító ivóvíz-, szennyvíz-, szellőzési-, klimatizálási-, fűtési- és gáz rendszereket épít ki.
Menedzseli a karbantartással és a felújítással kapcsolatos feladatokat. Irányítja és felügyeli a szakági szerelőket és közösen együtt dolgozik velük.

Ellátja a kivitelezési dokumentációkhoz kapcsoló feladatokat és a munkaszervezéshez kapcsolódó teendőket. Ezenkívül pedig kivitelezéssel kapcsolatos dokumentumokat kezel és az egyes próbaüzemeltetés esetén jelentkező hibákat megoldja.

Feladata, hogy a megrendelővel kapcsolatot tartson és javaslatot tegyen a technológiai megoldással kapcsolatos kérdésekre.

Épületgépész technikus képzés

Szakmaismertető

Szakma neve: Épületgépész technikus
Szakmajegyzék száma: 5 0732 0701
Képzés hossza: 5 év
Jelentkezés előfeltétele: Sikeres ágazati alapvizsga
Hol tanulható: Szily Kálmán Technikum és Kollégium és az Arany János Technikum és Szakképző iskolában.

Kik vagyunk?

A Tudásépítő-Team az építőipari, gépészeti és elektronikai szakmai oktatásban részt vevő diákok és felnőttek profi szakmai gyakorlati képzéséről gondoskodik. A tanulói munkaszerződéssel rendelkező hallgatók már tanulmányaik során a legmodernebb tanműhelyekben vagy legmenőbb építkezéseken végezhetik gyakorlati képzésüket.

 

Ha megbízol minket gyakorlati képzésed szervezésével, akkor cserébe fizetést, munkaruhát, étkezési hozzájárulást adunk, és a legnagyobb építőipari vállalatoknál tanulhatsz.

 
Alapítói logók

Milyen ágazatba tartozik?

Ez a képzés az épületgépészet ágazatba tartozik.

Mikor válasszam?

Ha jó problémamegoldó készséggel rendelkezel, jó a térlátásod és úgy érzed, hogy műszaki beállítottságú vagy, illetve szereted az alkotómunkát és a komplex kihívásokat.

Milyen tantárgyakból legyek jó?

Ha erősséged a matek és a fizika az hasznos, de a rajztudás is elengedhetetlen eleme a szakmának.

Melyik suliba jelentkezzek?

Az épületgépészet technikus képzéshez az általános iskolád 8. osztályában továbbtanuláskor a Szily Kálmán Technikum és Kollégium vagy az Arany János Technikum és Szakképző Iskolába kell jelentkezned.

Az iskola honlapja

1097 Budapest, Timót u. 3.

Az iskola honlapja

1072 Budapest, Nyár utca 9.

Milyen felvételi ponthatárok vannak?

Az aktuális felvételi ponthatárokról tájékozódj az iskola honlapján.

Az iskola honlapja

1097 Budapest, Timót u. 3.

Az iskola honlapja

1072 Budapest, Nyár utca 9.

Milyen hosszú a képzés?

Ez a képzés 5 éves. A képzés alkalmával az érettségi megszerzésén túl, lehetőséged van az alapvizsgát követően a gyakorlatban is megtanulni a szakma csínját-bínját.

Mi a feltétele annak, hogy fizetést kapjak?

A választott iskolád 10. osztályban sikeres ágazati alapvizsgát követően tanulói munkaszerződést köthetsz a Tudásépítő-Team Ágazati Képzőközponttal, aki biztosítja gyakorlati képzésedet, és ahol 11. osztálytól kezdődően már havi nettó 100.000 Ft tanulói munkabért, munkaruhát, érkezési hozzájárulást is kaphatsz az oktatás alatt!

Hol zajlik a gyakorlati képzés?

Amennyiben 10. osztály év végén szerződést kötöttél a Tudásépítő-Teammel, a gyakorlati képzésedet mi szervezzük, így modern tanműhelyekben és a legnagyobb építkezéseken tanulhatod meg a szakmát Magyarország legnagyobb építőipari cégeinél és szakembereitől.

További képzéseink

Nézz körül további képzéseink között is.

 

Jelentkezz!

[Kérlek a betöltött éveid számát add meg.]

[18 év alatti jelentkező esetében kötelezően kitöltendő.*]

[18 év alatti jelentkező esetében kötelezően kitöltendő.*]

[18 év alatti jelentkező esetében kötelezően kitöltendő.*]

Kérdésed van?

Amennyiben szeretnél jelentkezni képzéseink egyikére, vagy bármilyen információra lenne szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot és írj üzenetet.
Sisak

2022 Copyright © Tudásépítő-Team Ágazati Képzőközpont Nonprofit Zrt.